كيلو زيتون أخضر كبير الحجم محلول ملحى (ملعقه كبيره ملح لكل أربعه أكواب ماء) ربع كيلو فلفل و كرفس و كوب عصير ليمون ربع كيلو ليمون و بعض فصوص الثوم
طريقة التحضير
يشق الزيتون طوليا و ينقع فى الماء مده ثلاثه أيام مع التغيير الدائم للماء ويذاب المحلول الملحى و يغلى و يترك ليبرد نقطع الكرفس والفلفل وتقشر فصوص الثوم وتترك صحيحة ــ يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل و الثوم و حلقات الليمون و يغطى بكوب عصير الليمون و ا لمحلول الملحى توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه زيت و يغلق و يوضع فى مكان دافئ مده خمسه عشره يوما ويقدم
يلا
انتظرونى وطريقة عمل مخلل الليمون ( للتخزين يا بناااااات ) الى اللقائى
نجمهـ المنتدي مرآقـب عآم ~
~[ عدد المشاركات [~ : 831 ~[ تاريخ الميلاد [~ : 06/09/1980 ~[ تاريخ التسجيل [~ : 19/06/2011 ~[ العمر[~ : 43
موضوع: رد: طريقة عمل مخلل الزيتون الاخضر الأحد نوفمبر 20, 2011 3:52 pm